Kunstforeningens efterårsudstilling

  retur
Vesthimmerlands Kunstforening
22. oktober -25. november 2017
Fernisering søndag d. 22. oktober kl. 14 - 17


I Vesthimmerlands Kunstforening ser vi frem til at kunne afslutte foreningens 50 års jubilæum med at præsentere en række kunstnere, som byder på malerier, papirklip, installation, keramik og bronzeskulpturer. Der indledes med fernisering søndag.d. 22. oktober, hvor lektor Ole Vøide holder åbningstalen efterfulgt af sange ved Julie Svensmark og Søs Ebdrup.

I jubilæumsåret er der gjort ekstra ud af også at give plads til nogle unge kunstnere. Her kan nævnes kunstnergruppen Trans-Figuration bestående af fire kunstnere: Ole Tersløse, Maria Torp, Henrik Godsk og Tanja Kjærsgaard Jensen, som arbejder med figurationsrelaterede problemstillinger, samt forvandlingen og overskridelsen af disse. Gruppen vil forsøge at aktualisere det genkendelige element i billedkunsten, som en dynamisk størrelse, der altid vil være i forandring. Ole Tersløse viser en installation "Angling boy" lavet specielt udstillingen, Maria Torp har udfoldet sit store værk "Transition" på papkasser, og Henrik Godsks stil er på en gang både gammel og hel ny. Hans univers er fyldt med brud og flader, stilleben - typisk med bord, reol, bøger vaser -dogmer og damer. Tanja Kjærsgaard Jensen skaber sine fortællinger billedligt i form af papirklip ofte mættet af form og farve med små finurlige detaljer og ornamemter.

En anden ung kunstner, Maja Vendelbo, er færdiguddannet fra Rapkin Academy of Fine Arts i Sct. Petersborg. I 2015vendte hun tilbage til Danmark efter 6-7 års studier til et job som underviser på " The Drawing Academy" i Viborg. Hun bruger ofte skitser som oplæg til sine malerier. Croquistegninger bliver videreforarbejdet på lærredet til smukke oljemalerier. Farvenuancerne er rolige og afdæmpede, og understreger blot det tidløse, smukke og klassiske udtryk.
Af andre kunstnere kan nævnes Bodil Dam, som skaber fine skulpturer i bronze og stentøj i sit værksted i Løkken. Mennesker og fugle er hendes foretrukne motiver.
Birgit Kirke er født i Nuuk, vokset op i Thorshavn og nu bosat i Herning. Den færøske natur er hendes inspiration, hendes udtryk er abstrakt. I sine værker lader hun de barske fjelde gemme historier om trolddom og om fortidens færøske sagaer. Det samme gælder i hendes skulpturer.
Viborgkunstneren Annette Gerlifs billeder er ofte en sammenblanding af rumskabende linjer, geometriske former, stærke farver, samt organiske elementer. Hun arbejder med perspektiv, bevægelse og dynamik, som en påmindelse om, at mennesket og verden er i konstant bevægelse
Keramikeren Lotte Westphaell fraViborg udfører unika -værker og støbte brugsting. Hun er for tiden optaget af det kantede udtryk i sin dekoration. Hun har trang til at lave det lidt skæve, og at hendes ting skal balancere på kanten af det "pæne."
Endnu en udstiller er Annette Torild fra Thisted. Hendes malerier kan bedst kategoriseres som spontane farverige malerier med sus i.
Med den høje nordjyske himmel som baggrund fanger billedkunstner Antiokia Eriksen fra Hjørring finurlige og ømme situationer i hverdagen. Der er blevet sagt om hendes malerier, at de er drømmende, lidt mystiske og med kant.
Af øvrige udstillere kan nævnes Trine Kandborg fra Vejle og den færøske kunstner Eydna Kjelnæs, som er bosat i Løkken.


Margit Halskov
Formand
Vesthimmerlands Kunstforening